Kávovary

Výběr kávovaru

Jak vybrat kávovar?

Tento dotaz nám zákazníci pokládají poměrně často. A my odpovídáme otázkami. Není potřeba se hned ptát na rozpočet, ale pro naše doporučení je nejdůležitější vědět, kolik a jaké kávy budete denně připravovat.

Pijete kávu s mlékem? A pijete ji vy sám anebo jste aspoň dva? Jste velká rodina s dospělými dětmi a cappuccino je jejich nejoblíbenější nápoj? Dáte si kávu denně anebo na ni odpoledne už nemáte chuť a dopřejete si ji spíše o víkendu anebo když přijde návštěva?

V případě, že jste dva až čtyři, co denně pijete kávu s mlékem, pak vám doporučíme kávovar s kapučinátorem a typ zvolíme dle vašeho rozpočtu. Dnes seženete kávovar s takovouto výbavou od 10 tis. Pokud ale chcete designově ladící spotřebič k ostatnímu vybavení domácnosti, pak můžete vybírat mezi kávovary např. s dotykovým i barevným displejem, integrovaným kapučinátorem, kdy mléko napěníte vložením hadičky rovnou do nádoby s mlékem atd. V této kategorii produktů již ale počítejte s investicí nad 15 tis. Kč.

Nejoblíbenějšími kávovary v domácnostech našich zákazníků jsou ale stroje do 10 tis. Ty mají napěňovací trysku, mléko si tedy v případě potřeby napěníte horkou párou v hrnku nebo konvičce, mají integrovaný mlýnek a funkci výdeje malé a velké kávy. Jsou cenově dostupné, snadno ovladatelné a rozměry nejvíce vyhovující velkému počtu zákazníků.

Za náš servis určitě pro domácí použití doporučíme kávovar s vyjímatelnou spařovací jednotkou, což jsou spotřebiče od DeLonghi, Philips a Saeco. U tohoto typu kávovaru Vám na pravidelnou domácí údržbu stačí kvalitní odvápňovací prostředek a 1x týdně jednotku vyjmout, opláchnout a vložit zpět.

Kávovary Jura, Philco a Krups vyjímatelnou jednotku nemají, je tedy potřeba udržovat ji pravidelným používáním čistících tablet, jedná se o další prostředek pro údržbu a je potřeba počítat už při koupi, že kávovar bude toto čištění vyžadovat. Rozhodně doporučíme toto čištění nepodcenit, díky němu zachováte lahodnou chuť kávy a zmírníte usazování kávového kalu v jednotce i výdeji kávy.

Jako poslední radu si dovolíme doporučit známé osvědčené značky, pro které po záruce seženete servis. Privátní značky prodejců např. potravin nebo kávových kapslí často zklamou zákazníky nedostupným pozáručním servisem.